Geroosterde bloemkool

 

Ingrediënten

| 1 bloemkool
| 2 eieren
| 50 g bloem
| 50 g parmezaan
| 50 g paneermeel
| 2 el olijfolie
| 1 el cajunkruiden
| 1 theelepel zout

 

 

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de bloemkool in roosjes, was ze en laat uitlekken.
– Meng de bloem met de cajunkruiden en het zout in een kom. Klop in een andere de eieren.
– Meng in een kom het broodkruim met de parmezaan en de olijfolie.
– Doop de bloemkoolroosjes achtereenvolgens in de bloem en de geklopte eieren en omhul ze dan met het paneermeel.
– Schik de roosjes op een ovenvaste plaat met bakpapier en bak ze 20 minuten. Draai ze om en bak nog eens 10 minuten.
– Serveer de met parmezaan gepaneerde bloemkool goed warm.

_

Heerlijk met een rode pineau des charentes.