Choux salés (1)

Hartige soesjes met slagroom


Gedroogde ham of eendenmagret (gedroogd of gerookt)

Voor de soesjes

| 40 g boter
| 125 ml water
| 75 g bloem
| 2 eieren
| Zout en peper

Voor de hartige slagroom

| 33 cl vloeibare room
| Zout en peper

Voor de uienkonfijt

| 2 gele uien
| 2 sjalotten
| 15 g boter
| 4 eetlepels ciderazijn
| 15 g suiker
| Fleur de sel en peper

Copy of Galette des rois 1

Driekoningentaart


| 2 rollen bladerdeeg met zuivere boter
| 100 g chocolade
| 100 g amandelpoeder
| 100 g boter
| 70 g suiker
| 2 eieren
| 1 eierdooier

19-11

Whoopies met pompen


| 250 g bloem
| 1 el bakpoeder
| 1 snufje zout
| 110 g zachte boter
| 100 g cassonade
| 3 eieren
| 3 ml vanille-extract
| 250 g pompoen
| 200 g melkchocolade
| 120 g kastanjecrème (of kastanjepuree)

Cheesecake de saumon fumé

Cheesecake van gerookte zalm


| 300 g roomkaas (type Philadelphia)
| 250 g ricotta
| 75 g crackers
| 60 g boter
| 6 plakjes gerookte zalm
| Sap van een halve citroen
| Zout
| Peper
| Bieslook
| Dille
| Roze peperbolletjes

Pizza hivernale (1)

Winterpizza


| Pizzadeeg
| 1 zoete aardappel
| 1/2 prei
| Geitenkaas
| Honing
| Oregano
| Tomatensaus

310249214_1100733644138209_5878280453120263971_n (1)

Geroosterde bloemkool


| 1 bloemkool
| 2 eieren
| 50 g bloem
| 50 g parmezaan
| 50 g paneermeel
| 2 el olijfolie
| 1 el cajunkruiden
| 1 theelepel zout

PannaCotta-1

Panna cotta met frambozencoulis


I 3 velletjes gelatine (6 gr)
I 500 ml slagroom
I 1 vanillestokje
I 125 gram suiker
I 200 gram frambozen
I 2 eetlepels poedersuiker

TaartjeBieten_01

Filodeegtaartjes met asperges en waterkers


I 125g groene asperge
I 1 handje waterkers
I 40g boter
I 8 blaadjes Filodeeg
I 2 eieren
I 100 ml dikke room
I 100g cottage cheese
I peper en zout

RodeBietTaartjes_01

Taartjes van rode biet & geitenkaas


I 1 laag bladerdeeg
I 3 kleine gekookte rode bieten
I 1 cilinder geitenkaas

RedVelvetCake_01

Red velvet cake


I 300 g bloem
I 300 g kristalsuiker
I 24 cl volle melk
I 2 eieren
I 120 g boter
I 1 eetlepel witte azijn
I 15 g bittere cacaopoeder
I 1 1/2 koffielepel vanille-extract
I 1 koffielepel natriumbicarbonaat
I 1 koffielepel rode kleurstof
I zout

AubergineRolletjes

Aubergine rolletjes


I 1 aubergine
I 1 bol mozzarella
I 100 gr zongedroogde tomatentapenade
I 16 basilicumblaadjes
I 2 el olijfolie

GeroosterdeKikkererwten_01

Geroosterde kikkererwten


I  200 gram kikkererwten uit blik of bokaal
I  1 theelepel komijn
I  1 theelepel kardemom
I  1 theelepel nootmuskaat
I  1 theelepel zwarte peper
I  een snuifje zout
I  2 eetlepels olijfolie

Artisjokdip_01

Artisjok dip


I  400 gram artisjok harten
I  150 gram spinazie
I  60 ml mayonaise
I  2 teentjes knoflook, geperst
I  100 gram roomkaas
I  60 gram geraspte Parmezaanse kaas
I  60 gram Mozzarella

Appeltaartjes_01

Appeltaartjes


I  1 pakje bladerdeeg
I  3 zoete appels
I  suiker en kaneel

Quiche_01

Quiche met spinazie & brie


I  150g spinazie
I  150g brie
I  1 rol bladerdeeg
I  Een handvol cashewnoten
I  1 courgette
I  3 eieren
I  75ml room
I  Snufje tijm
I  Boter

Zalm_01

Hapje van zalm & zure room


I  200g gerookte zalm
I  100g zure room
I  1 rode ajuin
I  1 viooltje

Gambas_01

Chili gamba’s op de bbq


I  1 kilo gamba’s met schaal
I  3 eetlepels olijfolie
I  1 ½ eetlepel honing,
I 1 ½ eetlepel chilisaus
I  1 eetlepel limoensap
I  4 sjalotjes fijn gesneden
I  2 eetlepels gesneden peterselie
I  1 mespuntje vijf kruiden poeder

Carpaccio_01

Carpaccio met champignons


I  300g rundscarpaccio
I  100g champignons
I  100g parmezaanse kaas
I  2 takjes verse basilicum
I  2 eetlepels kappertjes
I  sap van 1 citroen
I  1 dl olijfolie
I  peper & zout

Gazpacho_01

Gazpacho van paprika


I  7 paprika’s
I  1 ui, fijngesneden
I  750 ml groentebouillon, afgekoeld
I  1 handvol basilicumblaadjes
I  Peper en zout
I  Olijfolie

Aardbeienmousse

Aardbeienmousse


I  450 gr verse aardbeien
I  2 el suiker
I  360 ml volle room
I  2 el poedersuiker
I  12 kleine meringues

Aspergepannenkoeken_01

Aspergepannenkoeken


I  200 gr bloem
I  ½ tl sodiumbicarbonaat
I  270 ml botermelk
I  1 ei, opgeklopt
I  50 gr boter, gesmolten
I  12 groene aspergetippen
I  200 gr zure room
I  200 gr gerookte zalm
I  Citroen
I  Peper
I  Olie

Poulet croquant au four

Krokante kip in de oven


I  8 kippendrumsticks
I  25 g parmezaanse kaas
I  1 cup broodkruim (wit brood)
I  1 el uienpoeder
I  1 tl paprikapoeder
I  1/2 tl gemberpoeder
I  1 tl vleeskruiden
I  Peper & zout
I  2 el mosterd
I  30 g boter

bruchettas

Lente bruschetta’s met radijsjes


I  1 ambachtelijk stokbrood
I  200 g feta
I  10 radijsjes
I  tuinkers
I  olijfolie
I  peper

kaastaart

Mango-kaastaart


I  200 g speculooskoekjes
I  100 g gesmolten boter
I  4 blaadjes gelatine
I  1 rijpe mango
I  400 g roomkaas
I  100 ml room
I  6 el suiker
I  verse munt

Vanille ijs

Vanille-ijs met warme rode vruchten


I  vanille-ijs
I  150 g rode vruchten (vb. frambozen en bosbessen)
I  1 tl rietsuiker
I  40 ml Pineau des Charentes rood of rosé
I  verse munt

vijgen_01

Vijgen met rode Pineau des Charentes


I  12 vijgen
I  2 el honing
I  50 ml Pineau des Charentes rood
I  100 g sour cream
I  verse tijm

tarteletjes_01

Tarteletjes met geitenkaas


I 2 grote uien, in fijne plakjes gesneden
I 50 ml witte Pineau des Charentes
I ½ el cassonade
I 2 el olijfolie
I 12 kleine takjes verse tijm
I 1 rol taartdeeg
I 150 g geitenkaas (bûche), in 12 plakjes
I 1 ei

tacos 2

Taco’s met vis


I  1 tilapia-filet (ongeveer 125gr)
I  1 kleine rode ui, versnipperd
I  60 gr maïs
I  8 kerstomaatjes, in twee gesneden
I  1 el olijfolie
I  2 taco shells
I  ½ avocado, in sneetjes (optioneel)
I  Verse koriander (optioneel)
I  Salsa (optioneel)
I  Peper en zout

Ratatouille

Ratatouille met vinaigrette


I 3 courgettes
I 1 aubergine
I 1 gele paprika
I 1 rode paprika
I 3 tomaten
I 1 klein flesje Pineau des Charentes azijn van Françoise Fleuriet

Tacos 3

Taco’s met kip & rode ui


I 200g kipfilet
I 6 grote wraps
I 1 rode ui
I 1 pakje kaasplakjes
I currypoeder
I paprikapoeder
I koriander