Hartige soesjes met slagroom
Gedroogde ham of eendenmagret (gedroogd of gerookt)
Voor de soesjes
| 40 g boter
| 125 ml water
| 75 g bloem
| 2 eieren
| Zout en peper
Voor de hartige slagroom
| 33 cl vloeibare room
| Zout en peper
Voor de uienkonfijt
| 2 gele uien
| 2 sjalotten
| 15 g boter
| 4 eetlepels ciderazijn
| 15 g suiker
| Fleur de sel en peper
Driekoningentaart
| 2 rollen bladerdeeg met zuivere boter
| 100 g chocolade
| 100 g amandelpoeder
| 100 g boter
| 70 g suiker
| 2 eieren
| 1 eierdooier
Whoopies met pompen
| 250 g bloem
| 1 el bakpoeder
| 1 snufje zout
| 110 g zachte boter
| 100 g cassonade
| 3 eieren
| 3 ml vanille-extract
| 250 g pompoen
| 200 g melkchocolade
| 120 g kastanjecrème (of kastanjepuree)
Cheesecake van gerookte zalm
| 300 g roomkaas (type Philadelphia)
| 250 g ricotta
| 75 g crackers
| 60 g boter
| 6 plakjes gerookte zalm
| Sap van een halve citroen
| Zout
| Peper
| Bieslook
| Dille
| Roze peperbolletjes
Winterpizza
| Pizzadeeg
| 1 zoete aardappel
| 1/2 prei
| Geitenkaas
| Honing
| Oregano
| Tomatensaus
Geroosterde bloemkool
| 1 bloemkool
| 2 eieren
| 50 g bloem
| 50 g parmezaan
| 50 g paneermeel
| 2 el olijfolie
| 1 el cajunkruiden
| 1 theelepel zout
Panna cotta met frambozencoulis
I 3 velletjes gelatine (6 gr)
I 500 ml slagroom
I 1 vanillestokje
I 125 gram suiker
I 200 gram frambozen
I 2 eetlepels poedersuiker
Filodeegtaartjes met asperges en waterkers
I 125g groene asperge
I 1 handje waterkers
I 40g boter
I 8 blaadjes Filodeeg
I 2 eieren
I 100 ml dikke room
I 100g cottage cheese
I peper en zout
Taartjes van rode biet & geitenkaas
I 1 laag bladerdeeg
I 3 kleine gekookte rode bieten
I 1 cilinder geitenkaas
Red velvet cake
I 300 g bloem
I 300 g kristalsuiker
I 24 cl volle melk
I 2 eieren
I 120 g boter
I 1 eetlepel witte azijn
I 15 g bittere cacaopoeder
I 1 1/2 koffielepel vanille-extract
I 1 koffielepel natriumbicarbonaat
I 1 koffielepel rode kleurstof
I zout
Aubergine rolletjes
I 1 aubergine
I 1 bol mozzarella
I 100 gr zongedroogde tomatentapenade
I 16 basilicumblaadjes
I 2 el olijfolie
Geroosterde kikkererwten
I 200 gram kikkererwten uit blik of bokaal
I 1 theelepel komijn
I 1 theelepel kardemom
I 1 theelepel nootmuskaat
I 1 theelepel zwarte peper
I een snuifje zout
I 2 eetlepels olijfolie
Artisjok dip
I 400 gram artisjok harten
I 150 gram spinazie
I 60 ml mayonaise
I 2 teentjes knoflook, geperst
I 100 gram roomkaas
I 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
I 60 gram Mozzarella
Appeltaartjes
I 1 pakje bladerdeeg
I 3 zoete appels
I suiker en kaneel
Quiche met spinazie & brie
I 150g spinazie
I 150g brie
I 1 rol bladerdeeg
I Een handvol cashewnoten
I 1 courgette
I 3 eieren
I 75ml room
I Snufje tijm
I Boter
Hapje van zalm & zure room
I 200g gerookte zalm
I 100g zure room
I 1 rode ajuin
I 1 viooltje
Chili gamba’s op de bbq
I 1 kilo gamba’s met schaal
I 3 eetlepels olijfolie
I 1 ½ eetlepel honing,
I 1 ½ eetlepel chilisaus
I 1 eetlepel limoensap
I 4 sjalotjes fijn gesneden
I 2 eetlepels gesneden peterselie
I 1 mespuntje vijf kruiden poeder
Carpaccio met champignons
I 300g rundscarpaccio
I 100g champignons
I 100g parmezaanse kaas
I 2 takjes verse basilicum
I 2 eetlepels kappertjes
I sap van 1 citroen
I 1 dl olijfolie
I peper & zout
Gazpacho van paprika
I 7 paprika’s
I 1 ui, fijngesneden
I 750 ml groentebouillon, afgekoeld
I 1 handvol basilicumblaadjes
I Peper en zout
I Olijfolie
Aardbeienmousse
I 450 gr verse aardbeien
I 2 el suiker
I 360 ml volle room
I 2 el poedersuiker
I 12 kleine meringues
Aspergepannenkoeken
I 200 gr bloem
I ½ tl sodiumbicarbonaat
I 270 ml botermelk
I 1 ei, opgeklopt
I 50 gr boter, gesmolten
I 12 groene aspergetippen
I 200 gr zure room
I 200 gr gerookte zalm
I Citroen
I Peper
I Olie
Krokante kip in de oven
I 8 kippendrumsticks
I 25 g parmezaanse kaas
I 1 cup broodkruim (wit brood)
I 1 el uienpoeder
I 1 tl paprikapoeder
I 1/2 tl gemberpoeder
I 1 tl vleeskruiden
I Peper & zout
I 2 el mosterd
I 30 g boter
Lente bruschetta’s met radijsjes
I 1 ambachtelijk stokbrood
I 200 g feta
I 10 radijsjes
I tuinkers
I olijfolie
I peper
Mango-kaastaart
I 200 g speculooskoekjes
I 100 g gesmolten boter
I 4 blaadjes gelatine
I 1 rijpe mango
I 400 g roomkaas
I 100 ml room
I 6 el suiker
I verse munt
Vanille-ijs met warme rode vruchten
I vanille-ijs
I 150 g rode vruchten (vb. frambozen en bosbessen)
I 1 tl rietsuiker
I 40 ml Pineau des Charentes rood of rosé
I verse munt
Vijgen met rode Pineau des Charentes
I 12 vijgen
I 2 el honing
I 50 ml Pineau des Charentes rood
I 100 g sour cream
I verse tijm
Tarteletjes met geitenkaas
I 2 grote uien, in fijne plakjes gesneden
I 50 ml witte Pineau des Charentes
I ½ el cassonade
I 2 el olijfolie
I 12 kleine takjes verse tijm
I 1 rol taartdeeg
I 150 g geitenkaas (bûche), in 12 plakjes
I 1 ei
Taco’s met vis
I 1 tilapia-filet (ongeveer 125gr)
I 1 kleine rode ui, versnipperd
I 60 gr maïs
I 8 kerstomaatjes, in twee gesneden
I 1 el olijfolie
I 2 taco shells
I ½ avocado, in sneetjes (optioneel)
I Verse koriander (optioneel)
I Salsa (optioneel)
I Peper en zout
Ratatouille met vinaigrette
I 3 courgettes
I 1 aubergine
I 1 gele paprika
I 1 rode paprika
I 3 tomaten
I 1 klein flesje Pineau des Charentes azijn van Françoise Fleuriet
Taco’s met kip & rode ui
I 200g kipfilet
I 6 grote wraps
I 1 rode ui
I 1 pakje kaasplakjes
I currypoeder
I paprikapoeder
I koriander